Новини

ЗМІ про нас. Інтерв’ю директора Волкотруба В.Ю. Бобринецької зразкової автомобільної школи Товариства сприяння обороні України

Журналісти найдавнішої газети у місті Бобринець «Честь Хлібороба», до Дня автомобіліста взяли інтерв’ю у директора Волкотруба В.Ю. Бобринецької зразкової автомобільної школи Товариства сприяння обороні України. Видання №77 (11433) від 30.10.2021 року.

Останньої неділі жовтня в Україні святкують День автомобіліста. Цього рокусвято припало на 31 жовтня. Вперше на загальнодержавному рівні його почали відзначати в Радянському Союзі. На той момент воно називалося «День працівника автомобільного транспорту», його святкували головним чином працівники автомобільної галузі. В Україні ж це — День автомобіліста і дорожника.

Ж у р н а л і с т и «Честі хлібороба» побували в Бобринецькій ЗАШ ТСО України, де готують водіїв майже всіх категорій. Відтак колектив закладу має пряме відношення до цього свята. Заклад за рейтинговими показниками є одним з найкращих в області, адже, крім навчального процесу, тут постійно турбуються про оновлення матеріально_технічної бази. Цього року було реконструйовано майданчик для навчання, на якому встановили знаки, світлофорне регулювання, облаштували підйом, косогір, естакаду, імпровізований тунель, залізничний переїзд, гараж та дворик. Крім майданчика, капітально відремонтовано два класи, де є можливість для інтерактивного навчання, а також одне з адмінприміщень. Також придбали автобус «Рута» і мотоцикл «Вайпер», загалом же автошкола має чотирнадцять транспортних засобів, пристосованих для навчання курсантів. За словами директора Володимира Волкотруба, попри непросту економічну ситуацію в країні, охочих вчитися в автошколі не меншає. Володимир ВОЛКОТРУБ:

— Актуальною є професія водія вантажного транспорту, особливо з категорією Е, тому молодь намагається відразу, як тільки_но виповниться 18 років, здобути категорію С. Цікавою тенденцією останніх років є бажання жінок навчатися водінню, майже 80 відсотків курсантів категорії В — представниці прекрасної статі. І мушу сказати, що на противагу чоловікам, вони краще засвоюють теоретичний матеріал і є дисциплінованішими. Через стіни закладу щороку проходить багато учнів різних вікових категорій, тому звертаємо особливу увагу на психологічний аспект нашої роботи. Викладачі й інструктори, крім базової навчальної програми, повинні зробити все для того, щоб майбутні водії опанували себе, щоб зник страх перед автомобілем і дорогою, а це, повірте, не так вже й просто. У переддень свята дякую всім працівникам Бобринецької зразкової автошколи за підтримку, наполегливу працю, одностайність у вирішенні багатьох організаційних питань. Тільки завдяки спільній роботі ми змогли досягти хороших результатів, сподіваюся, що й надалі будемо рухатися у цьому напрямку. З нагоди свята вітаю всіх автомобілістів Бобринеччини, бажаю рівних якісних доріг, надійних залізних коней, і щоб завжди на вас чекали вдома. Зі святом!