Новини

Чемпіонат з військово-спортивних багатоборств на Кіровоградщині

14 лютого 2019 року в Знам’янському міському спортивно – технічному клубі Товариства сприяння обороні України відбувся Відкритий Чемпіонат з військово-спортивних багатоборств серед вихованців навчальних закладів міста Знам’янки, присвяченого Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ій річниці виводу військ з Афганістану.

Учасників змагань цього дня вітали: міський голова Філіпенко Сергій Іванович, помічник народного депутата України Олеся Довгого Клименко Андрій Михайлович, голова Знам’янської організації УСВА Фесюн Микола Степанович.

Серед почесних гостей також були присутні: перший заступник міського голови Загородня Валентина Григорівна, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськості Зіньковська Ірина Валентинівна та головний спеціаліст відділу Зайченко Віталі Вікторович, головний  спеціаліст відділу сім’ї, молоді, спорту та охорони здоров’я виконавчого комітету Знам’янської міської ради Андрій Олегович Сугарей, головний спеціаліст відділу освіти виконавчого комітету міської ради Т.Попова, голова Знам’янської районної організації УСВА Чінчой Віктор Васильович, заступник голови Знам’янської міської організації УСВА О. Мазур. та  та воїни-інтернаціоналісти міста та району – учасники бойових дій в Афганістані.

Після вітальної промови гостей до учасників змагань звернувся директор Товариства сприяння обороні України, учасник бойових дій на території Афганістану та майор запасу Колебіденко Володимир Олександрович, зазначивши, що змагання, присвячені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав вже стали традиційними у Товаристві сприяння обороні України, та щороку проводяться  в рамках відзначення пам’ятних дат, присвячених подіям в Афганістані. Володимир Олександрович відзначив, що метою проведення заходу є виховання поваги до учасників військових подій в Афганістані та їх героїчного подвигу; пропагування здорового способу життя, занять фізичною культурою і спортом; розвиток військово-прикладних видів спорту та популяризація їх серед молоді.

У змаганнях взяли участь 8 команд, серед яких: 6 команд закладів загальної середньої освіти та 2 команди навчального закладу ДНЗ «Знам’янський професійний ліцей». Делегації учасників змагань складалися з 4 осіб та 1 керівника – вчителя предмета «Захист Вітчизни». Загальне керівництво проведенням змагань здійснено Знам’янським міським Товариством сприяння обороні України (директор В.Колебіденко).

Команди змагалися у наступних видах на рубежах та здобули такі результати в особистому заліку: 
Неповне розбирання та складання автомата АК-47. (Фіксується час розбирання та складання автомата. Переможець визначається за найменшим сумарним часом):


І місце – Славіч Дмитро, учень Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4; 
ІІ місце – Дерев’янко Карина, учениця НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 2-ліцей»;
ІІІ місце – Колебіденко Олександра, учениця НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 3- гімназія».


Спорядження магазину АК-47 патронами. (Фіксується час спорядження магазину патронами. Переможець визначається за найменшим сумарним часом):


І місце – Зубарєв Данило, учень Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6;
ІІ місце – Ковальов Сергій, учень ДНЗ «Знам’янський професійний ліцей»;
ІІІ місце – Владімірова Аліна, учениця Знам’янської ЗШ І-ІІІ ступенів № 6.


Стрільба з пневматичної гвинтівки. (Стрільба ведеться лежачи. Відстань від вогневого рубежу до мішеней становить 15 метрів):


І місце – Петров Микола. Учень Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7;
ІІ місце – Зубарєв Данило, учень Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6;
ІІІ місце – Ковальов Сергій, учень ДНЗ «Знам’янський професійний ліцей».


В командному заліку І місце виборола команда Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6, ІІ місце посіла команда Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 та ІІІ місце –Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7.

Всіх переможців нагороджено медалями та дипломами Знам’янського міського спортивно-технічного клубу Товариства сприяння обороні України та значками «Влучний стрілець» кращих у даному виді змагань.

На завершення Чемпіонату В. Колебіденко привітав усіх переможців та відзначив, що з кожним роком рівень підготовки учасників стає кращим, що є свідченням наполегливої роботи військових керівників з учнями та, беззаперечно, учасників змагань над собою та власними можливостями.



Головний спеціаліст відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради Т.Попова.

Залишити відповідь